HomeNieuwsLifestyleHonden doen singles langer leven

Honden doen singles langer leven

Dat honden een bron van geluk zijn, weten we al langer. Uit nieuw onderzoek blijkt dat ze ook nog eens gezond zijn voor singles. 

Zo zouden alleenstaanden met een viervoeter in huis 36% minder risico lopen om te sterven aan een cardiovasculaire ziekte. Die resultaten komen uit een Zweedse studie bij meer dan 3,4 miljoen mensen. Hun medische dossiers werden geanalyseerd om te zien of er gezondheidsvoordelen gelinkt zijn aan het hebben van een hond.

Stressverlagend

Tove Fall, professor epidemiologie aan de universiteit van Uppsala, zegt dat de beesten vooral een positief effect hebben op de gezondheid van vrijgezellen. “Het effect is bij alleenstaanden veel groter dan in huishoudens met meerdere personen”, vertelt ze aan The Guardian. “Als je een hond hebt, neutraliseert dat de gevolgen van alleen wonen.”

In de studie wordt niet uitgelegd hoe de viervoeters juist bijdragen aan je gezondheid, maar het gezelschap alleen al kan stress verlagen en mensen aansporen tot een gezondere levensstijl. Dus, singles, neem die pup in huis. Het is op doktersadvies.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels