HomeNieuwsLifestyleDeze zes tips helpen je ontstressen

Deze zes tips helpen je ontstressen

Wie veel stress ervaart bij de dagelijkse verplichtingen op het werk, thuis of bij vrienden moet geen weekend naar de spa boeken om te ontspannen. Met deze zes tips maak je vandaag al komaf met de spanning.

Verveling

Plan niet je hele dag vol, want dan zal je niet bekomen van de druk die je ervaart. Zorg ervoor dat je af en toe alles kan neerleggen zodat je tijd hebt om een wandeling te maken, om gewoon weg te dromen of om even niks te doen. Hou ook minstens één avond per week vrij om tot rust te komen.

Vertragen

Wanneer je gestrest bent, heb je de neiging om alles sneller te doen. Gehaast zijn zal je echter niet helpen om te ontstressen. Het is net belangrijk dat je op dat moment alles trager aanpakt. Eet traag, wandel traag en babbel traag. Zet dus even een stap terug, adem diep en doe alles op het gemak.

Opruimen

Breng zowel rondom als in je hoofd orde door alle overbodige spullen weg te gooien. Zorg ervoor dat je bureau netjes opgeruimd is, maak je tas eens leeg, of geef je werkplaats of huis een make-over. Je zal zien dat een minimalistisch leven je goed zal doen.

Geen notificaties

Een smartphone is ook een belangrijke oorzaak van stress. We krijgen voortdurend meldingen en willen altijd op de hoogte zijn van alles wat er gebeurt op sociale media zoals Facebook en Instagram, maar dat is nergens goed voor. Zet je smartphone dus eens uit of schakel het geluid en alle meldingen uit.

Spieren losmaken

Een andere manier om te ontstressen, is door je lichaam los te schudden. Mensen zullen misschien raar opkijken wanneer je je armen en benen in het rond gooit, maar het relativeert de stress op een effectieve manier. Je bent alleen op je lichaam gefocust waardoor je de druk rondom je even vergeet.

Schrijven

Probeer elke dag een moment te vinden om alles waarover je piekert neer te schrijven. Je schrijft die gedachten dan letterlijk en figuurlijk van je af. Op die manier leer je alle stressfactoren te benoemen en kan je er afstand van nemen.

Bron: zenzoekers.nl

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels