HomeNieuwsLifestyleHoe lig jij in bed? Dit is de beste slaaphouding

Hoe lig jij in bed? Dit is de beste slaaphouding

Ook al liggen sommige mensen ’s nachts meer dan acht uur te ronken, toch staan ze nog slaapdronken op en moeten ze de hele dag geeuwen. Klinkt dat herkenbaar? Dan is de kans groot dat je een slechte slaaphouding hebt.

Experts zijn het er over eens: een slechte slaaphouding heeft een resem negatieve gevolgen. Dat kan gaan van bitsige reacties tegenover je partner tot nekpijn en zelfs slaapapneu of heftige nachtmerries. Dus wat is dan de beste manier om onder de wol te kruipen?

Slapen op je rug lijkt de beste optie te zijn. Het gewicht wordt dan immers gelijk verdeeld over je hoofd, nek en ruggengraat. Ook interessant voor de ijdeltuiten: door op je rug te liggen krijg je minder snel rimpels. Je licht immers met je gezicht acht uur lang ‘in de frisse lucht’, in plaats van met je wang te wrijven over je kussen.

Kussens in bed

Heb jij de gewoonte om op je buik of zij te slapen? Geen nood. Volgens Shelby Harris, slaapexpert en professor aan de Albert Einstein College of Medicine, kan je jezelf gemakkelijk aanleren hoe je op je rug naar dromenland kan vertrekken. Ze raadt aan om je lichaam te omringen door kussens én een kussen te plaatsen onder je knieën. Je zal al snel merken dat het minder aangenaam is om je op je zij te draaien.

Het bericht Hoe lig jij in bed? Dit is de beste slaaphouding verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels