HomeNieuwsLifestyleHet is normaal om hangry te zijn

Het is normaal om hangry te zijn

Zo’n grote honger hebben dat je chagrijnig wordt, het overkomt ons allemaal wel eens. We hoeven ons er ook helemaal niet voor te schamen, want volgens diëtiste Sophie Medlin is het normaal om af en toe eens hangry te zijn.

‘Hangry’ is een samentrekking van hunger en angry. Het woord zegt het dus al zelf: zo hongerig zijn dat je kwaad wordt. Het is een herkenbaar fenomeen, waar we zelf niet verantwoordelijk voor zijn. Diëtiste Sophie Medlin legt uit hoe het probleem veroorzaakt wordt.

Hormonen

“We hebben al lang gemerkt dat mensen zich sneller geïrriteerd zijn als ze honger hebben”, vertelt Medlin aan BBC Radio 4. “Wanneer je bloedsuikerspiegel plots daalt, gaat je lichaam meer cortisol en adrenaline aanmaken. Dat zijn dezelfde hormonen die vrijkomen in situaties waarbij je wil vluchten of vechten.” De aanmaak van deze stoffen kan er ook voor zorgen dat je een woedeaanval krijgt.

Glucose 

Er is echter nog een tweede verklaring. Als je honger hebt, is er een tekort aan glucose in je hersenpan. Als gevolg daarvan kun je je moeilijker concentreren en heb je je emoties minder goed onder controle. Zo wordt het dus lastiger om je ‘normaal’ te gedragen. Je raakt immers sneller geïrriteerd en zult makkelijker vloeken.

Het bericht Het is normaal om hangry te zijn verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels