HomeNieuwsLifestyleHet huis van J.R.R. Tolkien staat te koop

Het huis van J.R.R. Tolkien staat te koop

Trouwe fans van ‘Lord of the Rings’ en ‘The Hobbit’ spitsen maar beter hun oren. Het huis van J.R.R. Tolkien, de schrijver van de boeken, staat namelijk te koop. Heb jij altijd al in Engeland willen wonen en heb je toevallig 5,3 miljoen euro centjes aan de kant staan? Dan is dit de kans van je leven.

Voor echte liefhebbers van ‘Lord of the Rings’ en ‘The Hobbit’ heeft Tolkien veel weg van een godheid. De Britse schrijver verwierf bekendheid met zijn verhalen over Midden-aarde, orks en de Ene Ring. Nog steeds zijn zijn hersenspinsels extreem populair: de trilogieën van Peter Jackson zijn echte klassiekers geworden en ook Amazon waagt zich binnenkort aan een eigen interpretatie. Het hoeft dus niet te verbazen dat er aan het voormalige stulpje van de schrijver een pittig prijskaartje hangt.

Tekenkamer

Het bewuste huis staat in de buurt van de Britse stad Oxford. Architecturaal gezien beschikt het niet over enige bijzonderheden, maar het feit dat Tolkien er van 1930 tot 1947 woonde, drijft de waarde danig de hoogte in. De auteur zou er, verscholen in de tekenkamer, ‘The Hobbit’ geschreven hebben en begon er ook te schrijven aan ‘The Lord of the Rings’. De vraagprijs bedraagt 4,575 miljoen pond (5,3 miljoen euro), maar daar krijg je wel wat voor in de plaats. Naast de onschatbare culturele waarde van het stulpje beschikt de woning over een oppervlakte van 370 vierkante meter en ook de tuin is de moeite waard. Laat het bieden beginnen!

Het bericht Het huis van J.R.R. Tolkien staat te koop verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels