HomeNieuwsLifestyleHeerlijk. Lang slapen maakt je aantrekkelijker

Heerlijk. Lang slapen maakt je aantrekkelijker

Van te weinig slaap wordt niemand beter. Je bent chagrijnig, je krijgt er wallen door en je bent gewoon niet uitgerust. Wetenschappelijk onderzoek heeft nu ook aangetoond dat lang slapen een positieve invloed heeft op je uiterlijk. 

Onderzoekers aan de universiteit van Californië hebben bewezen dat een goede nachtrust wonderen door voor je looks. Wie zijn wekker zet of te weinig slaapt, loopt ook meer risico op eenzaamheid en kan te maken krijgen met sociale stoornissen. Mensen die uitgerust aan de dag beginnen daarentegen komen vlotter, aantrekkelijker en zelfverzekerder over. De studie die gepubliceerd werd in het tijdschrift Nature Communications is baanbrekend voor onderzoekers. Het is namelijk de eerste keer dan men een verband kan aantonen tussen slaapgebrek en sociaal isolement.

Slaaptips

De experten geven nog enkele slaaptips mee. Zo moet je ’s avonds overmatig schermgebruik vermijden. Het blauwe licht verstoort de rust in je hersenen. Ook piekeren en koffie drinken zijn logische boosdoeners voor een slapeloze nacht.

Het bericht Heerlijk. Lang slapen maakt je aantrekkelijker verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels