HomeNieuwsLifestyleOnderzoek: ketamine is misschien baanbrekende pijnstiller

Onderzoek: ketamine is misschien baanbrekende pijnstiller

Volgens een studie van de Universiteit van Stanford blijkt dat de partydrug ketamine symptomen kan bestrijden van een depressie. Het is nog niet helemaal duidelijk waarom dat zo is.

Ketamine was in eerste instantie een verdovingsmiddel voor paarden, maar het werd al snel erg populair als partydrug. Onderzoekers beschouwen ketamine nu niet langer alleen als iets slecht, want het zou wel eens een nieuw antidepressivum kunnen zijn.

Emoties onder controle

Wetenschappers weten nog steeds niet helemaal waarom het paardenmiddel de symptomen van depressies kan onderdrukken. Maar de drugs zouden een invloed hebben op het opioïdesysteem in de hersenen. Ook pijnstillers hebben een impact op dat systeem. Daarnaast geloven de onderzoekers dat ketamine een netwerk van neuroreceptoren in de hersenen activeert, meer bepaald het glutamaatzuurrestion. Die specifieke neuroreceptoren bepalen onze gemoedstoestand en houden onze emoties onder controle.

Maar ketamine blijft vooral een partydrug en heeft een negatieve impact op je lichaam als je het inneemt. Door het te gebruiken, kunnen je hersenen beschadigd raken. Ketamine is ook erg veslavend.

Bron: Business Insider

Het bericht Onderzoek: ketamine is misschien baanbrekende pijnstiller verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels