HomeNieuwsLifestyleHarry Potter-fashionista verovert Instagram

Harry Potter-fashionista verovert Instagram

Hoe zouden Harry Potter, Ron Wemel, Hermelien Griffel en Albus Perkamentus eruit zien met een beetje meer modebewustzijn? Rachel Bernstein, senior art director bij Moda Operandi, probeerde het uit met ‘Gryffindior’, een webpagina die de mode van Dior combineert met de Harry Potter-personages.

Het Instagramaccount van ‘Gryffindior’ heeft meer dan 53.000 volgers. Op de website vind je de bekende Potter-personages in Dior-kledingstukken, zelfs in de bekende ‘We Should All Be Feminists’-T-shirts. Metro UK sprak met bedenker Rachel Bernstein over het project.

Wanneer is je liefde voor Harry Potter en voor mode ontstaan?

“Ik ben opgegroeid met de Harry Potter-franchise. Ik herinner me zelfs de nacht van de eerste filmpremière, het was waarschijnlijk het hoogtepunt van mijn jaar. Toen ik in 2010 naar New York verhuisde, begon ik met stages voor bekende modehuizen en -magazines. Sindsdien is mode een belangrijk deel van mijn leven.”

Wanneer ben je gestart met de twee werelden te mixen?

“Voor mij leven zowel Harry Potter als Dior in een wereld vol fantasie. De geschiedenis en het artistieke talent van het Dior-huis is ongelofelijk, dus leek het me logisch om dat te combineren met de sterke karakters van Hermelien, Harry en Ron. Het is ongelofelijk hoe goed sommige combinaties werken: Professor Anderling in een ‘We Should All Be Feminists’-T-shirt…Het werkt gewoon.”

PROFESSOR MCGONAGALL | S/S17

A post shared by gryffindior (@gryffindior) on

Hoe kies je de kledingstukken voor elk personage?

“De look die elk personage draagt is afhankelijk van hun persoonlijkheid. Ik denk dat zowel Ron, Perkamentus en Harry totaal verschillende stijlen hebben. Er kruipt veel onderzoek in het vinden van de perfecte outfit voor elke post en elk personage.”

Je gebruikt verschillende merken. Hoe kies je hen?

“Ik hou van een goede woordspeling, dus de gast-modehuizen zijn allemaal gebaseerd op de bestaande Zweinsteinafdelingen.”

Waarom kan je het universum van Harry Potter zo makkelijk met mode verenigen?

De kostuums in de film zijn geweldig, maar na een paar jaren wil iedereen toch wel een upgrade van zijn tovenaarsgewaad? Na de eerste posts wist ik dat het een organische match was.

HERMIONE GRANGER | LOOK 36, S/S18

A post shared by gryffindior (@gryffindior) on

Denk je dat er een stijlvol personage is in het verhaal?

Fleur Delacour is veruit het meest stijlvolle personage in de serie. Haar trouwkleed  geïnspireerd op Alexander McQueen vond ik echt geniaal!

Waarom denk je dat jouw idee zoveel volgers kon verleiden op Instagram?

Zowel de mode-industrie als Harry Potter hebben een grote fanbasis, dus deze twee combineren was een schot in de roos.

 

 

Het bericht Harry Potter-fashionista verovert Instagram verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels