HomeNieuwsLifestyleHet is Nationale frietjesdag: vijf redenen waarom onze Belgische frieten de beste...

Het is Nationale frietjesdag: vijf redenen waarom onze Belgische frieten de beste zijn

België mag niet groot zijn, maar als er iets is waar we trots op mogen zijn is het de friet. Vandaag op 1 augustus zetten we deze gouden lekkernij extra in de verf. We geven je vijf redenen waarom onze Belgische frietjes zo geweldig zijn.

Je geraakt het nooit beu

Wie heeft er ooit al gezegd: frieten dat ben ik beu? Inderdaad, niemand. Denk maar aan die lange vakantie in Indonesië. Wat is het eerste wat je voet aan wal zet? Je holt naar de eerste beste frituur.

Elke dorp groot en klein heeft een frituur

Frieten vormen de cement van België. Want hoe klein een dorp ook mag zijn, je vindt er altijd wel een frituur. Je kan er bijna je aardrijkskunde mee studeren.

Iedereen lust frietjes

Zelfs de grootste viesneuzen lusten frietjes. Het is de allemansvriend van het voedsel. Lekker en nooit teleurstellend.

Het is goedkoop

Voor slechts een paar euro heb je al een klein pakje friet met mayonaise. Ideaal voor een arme student op kot of als je aan het sparen bent. Economisch denken, noemen ze dat.

Het valt met alles te combineren

Met friet kan je niks verkeerd doen. Je kan er werkelijk alles bij eten. Vlees of vis en eender welke saus. Het smaakt met alles. En daarom is het onze nationale trots.

Het bericht Het is Nationale frietjesdag: vijf redenen waarom onze Belgische frieten de beste zijn verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels