HomeNieuwsLifestyleHandig: nieuwe Japanse banaan eet je met schil op

Handig: nieuwe Japanse banaan eet je met schil op

Je hebt mensen die een banaan perfect kunnen pellen, anderen liggen telkens weer in de knoei met het karwei. Voor die laatste groep is er een handige oplossing. Enkele slimme Japanners uit Okayama hebben een banaan ontwikkeld met een extreem dunne schil, die je kan opsmullen.

Het bedrijf D&T Farm kwam met de Mongee banaan, zoals de nieuwe soort heet, op de proppen. Het resultaat is iets zoeter dan de traditionele vrucht, met bijna 25 gram suiker tegenover 18 gram. Volgens journalisten van RocketNews24, die het stuk fruit al eens geproefd hebben, smaakt het een beetje naar ananas.

Daartegenover staat dat de Mongee banaan een aantal aangename gezondheidsvoordelen heeft. Volgens de makers zit de schil bomvol vitamine B6, magnesium en het aminozuur tryptofaan, wat de aanmaak van het gelukshormoon serotonine stimuleert.

Zeldzame vrucht

Jammer genoeg zal de lekkernij niet meteen bij ons in de winkelrekken liggen. Zo verkoopt D&T Farm maar tien bananen per week en die gaan naar een lokale winkel in de stad Okayama. Passeer je daar toevallig? Dan moet je voor een exemplaar al snel 767 yen (zo’n 5,5 euro) neertellen.

Foto Mongee banaan
Foto Mongee banaan

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels