HomeNieuwsLifestyleGrapje met schepijs loopt uit de hand

Grapje met schepijs loopt uit de hand

Een onschuldig grapje over schepijs is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Een Nederlandse bakkerij zette een bak met ijsklontjes in de vitrine met de tekst: “Nieuw ijs: zonder suiker, lactose- en suikervrij en zonder calorieën”.

Bakkerij Jorink plaatste de grappig bedoelde foto op Facebook. Toch ziet niet iedereen de humor van de situatie in.

“Dit is een enorme belediging”, klinkt het bij mensen met een allergie of intolerantie. “Ik voel me belachelijk gemaakt en heb het gevoel dat ik niet serieus genomen word.”

Negatieve commentaar

De Stichting Voedselallergie plaatste de foto ook op Facebook en kreeg een hele lading negatieve reacties over zich heen. “We begrijpen dat mensen zich hierdoor gekwetst voelen. Toch kunnen veel mensen de humor van de situatie inzien. Met deze foto tonen we dat het voor mensen met een allergie moeilijk is om een ijsje te kopen”, aldus Femke Wieme van de stichting.

Knipoog

Bakkerij Jorink is zich van geen kwaad bewust. “Het was bedoeld als knipoog, maar we gaan dat niet snel nog eens doen”, zegt eigenares José Jorink. “We krijgen vaak vragen over intoleranties en wilden door de bak met ijsklontjes het taboe doorbreken. Wanneer iemand een allergie heeft, gaan we daar altijd heel serieus mee om”, benadrukt Jorink.

Het bericht Grapje met schepijs loopt uit de hand verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels