HomeNieuwsLifestyleGezocht: twee nieuwe bewoners voor Frans eiland

Gezocht: twee nieuwe bewoners voor Frans eiland

Heb je er altijd al van gedroomd om op een onbewoond eiland te wonen? Dan moet je nu je kans grijpen. De Franse overheid is op zoek naar twee mensen die willen verhuizen naar het Bretoense eilandje Quéménès.

Je moet geen schrik hebben dat je terechtkomt in de wildernis. Zo is er een opgesmukte boerderij, elektriciteit én internetverbinding voorzien. Bovendien ben je niet helemaal alleen op het eiland, dat 1,6 kilometer lang is en 400 meter breed, want je krijgt ook het gezelschap van verschillende schapen.

“Unieke ervaring”

Zo’n 25 jaar geleden besliste Frankrijk om Quéménès te kopen, om het te redden van leegstand. De voorbije tien jaar is de idyllische plek verzorgd geweest door het koppel David en Soizic Cuisnier. Zij willen nu opnieuw verhuizen naar het vastenland, maar raden de ervaring dubbel en dik aan.

“Dit is echt een unieke ervaring geweest voor ons”, vertelt het koppel aan BBC. Tegelijk geven ze toe dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is. “Natuurlijk hebben we onze crisissen gehad. Ik kan me nog goed herinneren dat onze aardappeloogst helemaal naar de vaantjes doordat de konijnen alles opaten. Gelukkig rukte toen een konijnenziekte op, waardoor het aantal van zo’n 2.000 terugviel naar 100.”

De Franse overheid is druk bezig met zoeken naar opvolgers voor David en Soizic. Op basis van interviews hebben ze al een twintigtal geïnteresseerden geselecteerd. Wie zich geroepen voelt om te verkassen naar Quéménès, zal zich dus moeten haasten.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels