HomeNieuwsLifestyleGeen minimalist? Dan is cluttercore wellicht wat voor jou

Geen minimalist? Dan is cluttercore wellicht wat voor jou

Wie veel tijd op Instagram spendeert, kent ze vast wel: de plaatjes van perfecte interieurs, waar geen greintje rommel te bespeuren valt en waar een salon letterlijk bestaat uit vijf meubels. Mooi, maar niet echt realistisch. In een huis wordt nu eenmaal geleefd en dat betekent voor de meesten dat er overal rommeltjes staan.

Hoewel dat volledig normaal is, wordt die realiteit dus zelden weerspiegeld op sociale media. Hoog tijd om daar komaf mee te maken. De laatste tijd doet dan ook de hashtag #cluttercore de ronde op onder andere TikTok en Instagram. Maar wat betekent dat net?

Ode aan de rommel

De hashtag is afgeleid van de engelse termen clutter (rommel) en core (kern). Concreet worden met de trend wat meer realistische interieurs in de kijker gezet, waar veel meer spullen te bespeuren vallen dan op de doorsnee Instagramfoto’s. Je ziet planten, afwas, boeken, verzamelingen… Alles passeert de revue. De plaatjes laten zien hoe echte mensen leven en tonen dat je je heus niet hoeft te schamen als je huis vol staat met allerlei spullen. Integendeel, dat kan er net ontzettend leuk uitzien zoals deze foto’s bewijzen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Autumn chill. As demonstrated by Gladys if you look carefully.

Een bericht gedeeld door K N I T C H I N G S (@knitchings) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Enjoying the colours in this corner of the house today. #newhome #houseplants #interiors #cluttercore #notevendecoratedthisroomyet

Een bericht gedeeld door Beth Betts (@bethj) op

Het bericht Geen minimalist? Dan is cluttercore wellicht wat voor jou verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels