HomeNieuwsLifestyleGeen lief? Verwen jezelf dan op Singles’ Day

Geen lief? Verwen jezelf dan op Singles’ Day

Markeer 11 november maar in jullie agenda, want dan is het Singles’ Day. Dan koop je cadeautjes om jezelf te verwennen. In Azië is Singles’ Day het grootste winkelfenomeen dat er bestaat en jaar na jaar worden de verkooprecords verbroken.

Volgens Gino Van Ossel, professor Retail bij Vlerick Business School, is de kans groot dat Singles’ Day in België een vaste waarde zal worden: “Singles’ Day past in een rijtje van uit het buitenland ingevoerde ‘feesten’, zoals Halloween en Black Friday, die intussen ook in België lokaal relevant en populair zijn.”

Feestdag

“Toch is er iets bijzonder aan”, gaat hij verder. “In ons land valt hij in tegenstelling tot in het buitenland altijd op een feestdag en dus op een sluitingsdag van de meeste winkels. Net daarom verwacht ik dat meer Belgische webshops op de kar van Singles’ Day zullen springen, om ook die dag consumenten te bedienen. En hoe meer partijen meedoen, hoe groter de kans dat Singles’ Day op termijn in ons land zal uitgroeien tot een belangrijke koopdag.”

Het bericht Geen lief? Verwen jezelf dan op Singles’ Day verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels