HomeNieuwsLifestyleGa jij naar Rock Werchter? Dit mag je zeker niet missen

Ga jij naar Rock Werchter? Dit mag je zeker niet missen

Met bijna honderd artiesten is het voor de doorsnee twijfelaar niet gemakkelijk om het perfecte festivalparcours uit te stippelen. Gelukkig is er Metro om dat in jouw plaats te doen. Deze acts lonen de moeite om vroeger uit je tent te strompelen. Of omgekeerd, om nog die hardnekkige slaap nog één keer uit de ogen te wrijven.

DONDERDAG

Opstaan met… Otzeki (15u20)
Rock Werchter rustig maar degelijk beginnen? Dat kan donderdag aan The Slope, met het concert van de Britse belofte Otzeki, een groep waarvan de muziek pakken beter klinkt dan de naam. Hun geluid laat zich omschrijven als dromerige elektro met een duister kantje. Denk: een combinatie van alt-J, Animal Collective en The XX, maar dan nét dat tikje eigenzinniger.

Afsluiten met… Gorillaz (00u15-01u45)
Met hun aanstekelijke mix van reggae, dub, hiphop, electronica en soul zijn er weinig genres die Gorillaz niet in de vingers heeft. Naast meezingers als ‘Feel Good Inc’, ‘On Melancholy Hill’ en ‘Dare’ vuurt de groep ongetwijfeld ook materiaal van hun recentste plaat ‘The Now Now’ op het publiek af. De beste virtuele band ter wereld sluit de Main Stage af en staat garant voor een muzikaal en visueel hoogstandje.

VRIJDAG

Opstaan met… IAMDDB (14u15)
Met haar aanstekelijke deuntjes die ze zelf samenvat als ‘urban jazz’ is IAMDDB een beetje een vreemde eend in de bijt tussen al die doorwinterd pop- en rocksterren. Maar laat dat net het perfecte excuus zijn om op die tweede festivaldag een uurtje eerder naar de wei af te zakken. Qua sound waaien er echo’s van Bob Marley, John Legend en Lianna La Havas door de nummers en ook de invloed van haar vader, saxofonist Manuel DeBrito, is nooit ver weg. Haar bekendste wapenfeit? De song ‘Shade’, een sensuele oorwurm, bedoeld om de dansbenen in The Barn alvast op te warmen.

Foto R.V.

Afsluiten met… The Killers (23u30-1u)
De classics en de records op het conto van The Killers zijn intussen niet meer op één hand te tellen. Begin maart speelden ze probleemloos een quasi uitverkocht Sportpaleis plat en het ziet ernaar uit dat ze dat kunstje nog eens netjes zullen herhalen op Rock Werchter. Haast je dus naar de Main Stage op vrijdag.

ZATERDAG

Opstaan met… Angèle (14u30-15u15)
Ze wisselt vlotjes tussen Frans en Engels, was de afgelopen maanden niet van de radio’s weg te denken en werkt volop aan haar eerste plaat. We hebben het hier over Angèle, het zusje van Roméo Elvis, al ben je dat vergeten zodra ze haar eerste noten gezongen heeft. Fans van ‘La loi de Murphy’ en ‘Je veux tes yeux’ reppen zich rond het middaguur best naar The Barn.

Foto Charlotte Abramow

Afsluiten met… Pearl Jam (23u-1u)
Meer dan 25 jaar ervaring, 10 studio-albums en een ereplaats in de Rock & Roll Hall of Fame… Ook de niet-fans zullen schoorvoetend moeten toegeven dat deze old school rockband een indrukwekkende weg heeft afgelegd. Het is al de vijfde keer dat de groep op de affiche prijkt, maar de vorige vier passages werden steevast met 5-sterren-recensies geloofd. Het lijkt er dus sterk op dat je ook die derde avond best afsluit aan de Main Stage.

ZONDAG

Opstaan met… Sigrid (15u-15u45)
Wie het aanstekelijke ‘Don’t Kill My Vibe’ nog niet heeft horen passeren op de radio’s, moet wel onder een steen geleefd hebben. Sigrid werd begin dit jaar uitgeroepen tot winnares van BBC Sound of 2018 en sindsdien gaat het de jonge zangeres voor de wind. Haar perfecte popsongs en sterke podiumprésence vallen wereldwijd in de smaak, maar oordeel vooral zelf wanneer ze speelt in Klub C.

Afsluiten met… Nick Cave & The Bad Seeds (21u-22u30)
Toegegeven, Nick Cave is misschien niet de meest vrolijke frans en het dansbaarheidsgehalte van zijn laatste plaat situeert zich ergens diep onder het vriespunt. Maar bij zijn laatste doortocht in ons land regende het superlatieven over de meesterlijke manier waarop Cave het emotionele register van zijn publiek bespeelt. Laat je aan de Main Stage dus ongegeneerd meeslepen in het donkere universum van deze rasartiest en wees niet bang om daarbij een traantje te laten. Wij voorzien alvast een extra zakdoek voor de persoon naast ons.

Mare Hotterbeekx

Het bericht Ga jij naar Rock Werchter? Dit mag je zeker niet missen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels