HomeNieuwsLifestyleExtravagante tandenborstel poetst je gebit in twee seconden

Extravagante tandenborstel poetst je gebit in twee seconden

Vind je meer dan twee minuten te lang om je tanden te poetsen? Dan is er de Unico Smartbrush, een tandenborstel die het karwei klaart in drie seconden. 

“Je moet je tanden minstens twee keer per dag poetsen én flossen.” Die boodschap is je vast en zeker goed ingepeperd door je ouders en de tandarts. Maar geef toe: iedereen is dit karwei toch eens beu? Speciaal voor de grootste luiwammesen is er een apparaat dat je gebit in amper drie seconden helemaal proper maakt.

De ‘Unico Smartbrush’ lijkt wel een zwart mondstuk van een bokser. Het enige wat je moet doen, is het toestel in je mond steken en op een knop drukken. De futuristische tandenborstel voorziet zelf tandpasta via capsules en zorgt voor de rest.

Crowdfundingactie

De 28-jarige Nicola Nichele kwam op de proppen met de uitvinding. Om de smartbrush te financieren, lanceerde ze een crowdfundingactie. Die heeft al zo’n 25.000 euro opgebracht. Er is dus nog een lange weg te gaan, want het streefdoel is 75.000 euro.

Geïnteresseerden kunnen wel al een exemplaar bestellen op de site. Wie de Unico Smartbrush in huis wil halen, moet er zo’n 99 euro voor over hebben. Vanaf volgend jaar worden de tandenborstels geleverd.

Reactie van experts

Wat zeggen experts van dit opvallend gadget? Lisa en Vanessa Creaven, de oprichters van Spotlight Whitening, hebben zo’n donkerbruin vermoeden dat de Unico Smartbrush alle nodige plekken in je mond kan kuisen. “We vrezen alleen dat de druk en de kracht van het toestel je tanden zal beschadigen”, zeggen ze bezorgd in Metro.co.uk.

Raha Sepehrara van de Dental Suite Clinics stelt zich dan weer de terechte vraag of het hebbeding zijn geld wel waard is. “Is het de moeite om zoveel geld te spenderen aan een tandenborstel? Enkel en alleen omdat je dan geen tijd kwijt speelt bij het poetsen van je gebit?”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels