HomeNieuwsLifestyleEen op de vier Belgen denkt deze zomer op vakantie te gaan

Een op de vier Belgen denkt deze zomer op vakantie te gaan

Een Belg op de vier denkt deze zomer op vakantie te gaan, blijkt uit een peiling van Waals minister van Toerisme Valérie De Bue (MR). Twee op de drie Belgen zal wel voor een bestemming dichter bij huis kiezen, zoals Wallonië.

Uit de bevraging naar de vakantieplannen en de wijzigingen ervan in tijden van de coronacrisis blijkt dat 55% van de Franstaligen en 59% van de Nederlandstaligen zegt deze zomer waarschijnlijk of zeker niet op vakantie te gaan. Ongeveer de helft (43% in Wallonië-Brussel en 52% in Vlaanderen) zal de vakantieplannen wijzigen, maar meer dan de helft zal zijn zomerverlof wel gewoon opnemen op de geplande data.

Waals toerisme

Twee op de drie Belgen wil voor een bestemming kiezen die dichter bij huis ligt dan normaal. De studie moest in de eerste plaats de aantrekkingskracht van Wallonië in deze bijzondere periode te onderzoeken. Wetende dat een derde van de respondenten binnen een straal van 200 kilometer bij huis blijft, meldt Wallonië dat het een toeristische bekendheid van 71% krijgt. In de eerste plaats bij de Belgen (89% bij de Walen en Brusselaars, en 81% bij de Vlamingen, maar ook in Nederland (60%) en in Frankrijk (49%). Van de mensen die in Wallonië zijn geweest, zegt 91% nog eens terug te willen gaan.

De enquête werd uitgevoerd bij 3.000 mensen: 800 uit Wallonië en Brussel, 800 uit Vlaanderen, 800 uit Nederland en 600 uit Frankrijk. Hij moet helpen bij het opstellen van een herstelplan voor het Waalse toerisme.

Het bericht Een op de vier Belgen denkt deze zomer op vakantie te gaan verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels