HomeNieuwsLifestyleEen fervente concertganger? Dan leef je volgens onderzoekers langer

Een fervente concertganger? Dan leef je volgens onderzoekers langer

Ben je niet weg te slaan uit de concertzalen? Hoewel het je hardhorig kan maken, is er ook een voordeel aan verbonden. Uit een recente studie is gebleken dat concertgangers maar liefst negen jaar langer leven. 

De studie werd uitgevoerd door de Londense concertzaal O2 en professor in de gedragswetenschappen Patrick Fagan. Ze kwamen tot de conclusie dat wie zelfs maar 20 minuten een optreden bijwoonde, zich beter in zijn vel voelde. Om het in cijfers uit te drukken: de muziekliefhebbers hun algemeen welzijn ging er maar liefst met 21% op vooruit, terwijl yoga slechts voor een magere 6% aan positieve invloed zorgde.

Dure hobby 

Wil je echt negen jaar langer leven, dan moet je als concertganger om de veertien dagen naar je favoriete groep gaan zien. Iets wat zeker bevorderlijk is voor de geest, maar misschien minder voor je bankrekening. Niet getreurd: 67% van de testpersonen gaf aan dat ze ook gelukkig werden van muziek te luisteren op de radio. Hoelang je daardoor extra leeft, werd niet bekend gemaakt.

Het bericht Een fervente concertganger? Dan leef je volgens onderzoekers langer verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels