HomeNieuwsLifestyleDrink je regelmatig een pintje? Dan heb je een betere kwaliteit sperma

Drink je regelmatig een pintje? Dan heb je een betere kwaliteit sperma

Zoek je als man nog een manier om je vruchtbaarheid te boosten? Drink dan maar wat extra pintjes. Volgens een studie die recent verscheen in het tijdschrift Andrology zouden heren die regelmatig bier drinken, een betere kwaliteit sperma hebben. 

Volgens de studie zouden mannen die regelmatig een glas bier of wijn drinken, niet alleen een betere kwaliteit sperma hebben, hun zaad zou ook beter zwemmen. Daardoor is de kans groter dat ze de eicel kunnen bevruchten.

Matige consumptie 

Onderzoekers kwamen tot deze conclusie nadat ze 325 koppels hadden gevolgd in een Italiaanse vruchtbaarheidskliniek. De heren moesten informatie geven over hun drankgebruik, daaruit bleek dat als ze gemiddeld 4 tot 7 glazen bier of wijn per week consumeerden meer kans hadden om een kind te verwekken.

“Matige consumptie van alcohol lijkt een positief effect te hebben op de kwaliteit van sperma”, aldus Elena Ricci van het Policlinicoziekenhuis in Milaan en een van auteurs van de studie. Echter niet iedereen is zo enthousiast over de resultaten. Sommige onderzoekers vinden één studie niet voldoende om aan te tonen dat alcohol zou helpen bij de vruchtbaarheid.

Het bericht Drink je regelmatig een pintje? Dan heb je een betere kwaliteit sperma verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels