HomeNieuwsLifestyleDeze mensen vinden we het aantrekkelijkst

Deze mensen vinden we het aantrekkelijkst

Waarom vinden we sommige mensen aantrekkelijk en andere mensen totaal niet? Volgens pscycholoog Adam Grant komt dat omdat er drie types mensen bestaan, en die verschillen allemaal qua aantrekkelijkheid om een relatie mee op te bouwen.

Psycholoog Adam Grant vertelt aan Libelle.nl dat er drie soorten mensen betaan: de gevers, de nemers en de matchers. De gevers zijn de echte zorgers onder ons. Het zijn vrienden die bezig zijn met andermans behoeftes. Nemers zijn dan weer vooral met hun eigen behoeftes bezig, en doen vooral dingen voor zichzelf. Matchers zien een relatie als een evenwicht tussen geven en nemen. Ze doen enkel iets als ze er zelf voordeel uit kunnen halen.

Schuldgevoelens

Vooral de eerste groep van de gevers scoort goed als het op relaties aankomt. Deze groep mensen zijn lief en zorgzaam, en steunen hun partner wanneer nodig. Hun zorgzaamheid is tegelijk wel een valkuil. Ze nemen vaak veel verantwoordelijkheid binnen de relatie, en dat kan zich ook tegen hen keren. Vaak voelen ze zich schuldig als er iets niet goed gaat, ook al kunnen ze er niet veel aan doen. Daardoor voelen ze zich sneller niet geliefd. Idealiter zoeken gevers andere gevers op voor een relatie volgens Grant. En voor de andere groepen heeft hij nog een hard advies: “probeer eens iets te doen zonder er iets voor terug te verwachten, het zal je relatie meer kans van slagen geven”.

Het bericht Deze mensen vinden we het aantrekkelijkst verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels