HomeNieuwsLifestyleDrie mythes over feestkilo’s doorprikt

Drie mythes over feestkilo’s doorprikt

Het is onmogelijk om tijdens de kerstperiode gezond te eten (gourmet en ijsstronk, yes please!), waardoor je na een paar weken vaak extra kilo’s meesleurt. Over gewichtstoename tijdens de feesten doen heel wat geruchten de ronde, maar die zijn volgens experts niet allemaal waar. 

Een opgeblazen gevoel betekent extra kilo’s

Na een uitgebreid kerstdiner voel je je opgeblazen, dus het cijfer op de weegschaal zal morgen flink de lucht in schieten. “Dat klopt niet”, vertelt diëtiste Cynthia Sass aan Health Magazine. “Tijdens de feestdagen eten we veel brood en gebak. Ons lichaam zet dit om in vocht, waardoor we een opgeblazen gevoel krijgen. Het zorgt ervoor dat we ons zwaar voelen, maar betekent niet dat we sowieso zullen verdikken.”

Wie voldoende sport, verdikt niet

Slecht nieuws voor sportfanaten. Een Amerikaanse studie aan de universiteit van Texas heeft aangetoond dat je die geniepige feestkilo’s niet kan vermijden. De deelnemers werden verdeeld in twee groepen: mensen die nooit sporten en zij die zo’n vijf keer per week naar de fitness gaan. Wat bleek? Na Kerstmis was iedereen bijgekomen. “Dat wil niet zeggen dat je je workout links moet laten liggen”, verduidelijkt Sass. “Sport heeft ook nog andere voordelen, zoals stress verminderen en een goede nachtrust.”

Je raakt het in januari wel weer kwijt 

We houden ons helaas niet altijd aan onze goede voornemens. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat we die extra feestkilo’s zelden kwijtraken. “Maar laat de moed niet zakken”, besluit Sass. “Zondig met mate, drink veel water en vergeet vooral niet van de feestdagen te genieten.”

Het bericht Drie mythes over feestkilo’s doorprikt verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels