HomeNieuwsLifestyleSwipe en vind je literaire match!

Swipe en vind je literaire match!

Met een goed boek sla je de bal nooit mis. Als het boek met de lezer matcht tenminste. Swipe hier door onze literaire Tinder en vind voor ieder wat wils.

Door Janne Vandevelde

Voor de socialmediajunk

Actrice Lynn Van Royen, bekend van de serie ‘Beau Séjour’, lanceerde een tijd geleden de hashtag #kleingelukske op Instagram. Daarmee deelt ze kleine momenten van euforie, zoals denken dat het donderdag is terwijl het al vrijdag is. Nu heeft Lynn die geluksmomenten gebundeld in een boekje. Iets voor op druilerige dagen!

Lynn Van Royen, #kleingelukske, Van Halewijck, 15 euro

Voor de niet-lezer

Niet iedereen kan plezier halen uit urenlang verhalen te lezen, maar dat wil niet zeggen dat een boekencadeau niet op zijn plaats is. Illustrator Frank Flöthman beeldt met zijn humoristische tekeningen het kerstverhaal uit, en dat zonder woorden. Blijkbaar ging het Maria en Jozef ook niet altijd voor de wind…

Frank Flöthmann, Stille nacht – Het kerstverhaal zonder woorden, Wereldbibliotheek, 17,50 euro

Voor de taalknobbel

Je hebt mensen die graag praten, en mensen die graag praten over taal. Paulien Cornelisse behoort tot die tweede categorie. Na ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ en ‘En dan nog iets’ heeft de Nederlandse een derde vrolijk boekje geschreven dat onze bizarre taalkeuzes onderzoekt. Verrassend grappig!

Paulien Cornelisse, Taal voor de leuk, Uitgeverij Cornelisse, 16,99 euro

Voor zij die het boek pas lezen na de film

Nu onze Felix Van Groeningen ‘Beautiful Boy’ succesvol verfilmd heeft, verkoopt het gelijknamige boek als zoete broodjes. David Sheff, journalist bij ‘The New York Times’, probeert zijn zoon te redden van een drugsverslaving. Een aangrijpend verhaal dat ons tijdens de feestdagen doet beseffen hoe belangrijk familie is.

David Sheff, Beautiful Boy, Lannoo, 20,99 euro

Voor zij die streven naar een instagramproof interieur

Interieurboeken genoeg op de markt, maar er is er toch eentje dat er met kop en schouders bovenuit steekt. Marie Masureel stemt haar interieur af op de seizoenen. Zo kiest ze voor het nordicgevoel in het prille voorjaar, de boho Ibizastijl tijdens de warme zomermaanden, en in de herfst maakt ze haar woning ingetogen en intiem door wabi-sabi accenten.

Marie Masureel, Sfeervol wonen op het ritme van de natuur, Lannoo, 32,50 euro

Voor de rusteloze reiziger

Van Indonesië tot IJsland, dit boek heeft de meest indrukwekkende spa’s en yoga-oorden in kaart gebracht. Zoals het Lonely Planet betaamt, is deze gids versierd met prachtige foto’s. Ook als je niet meteen reisplannen hebt, staat het boek niet mis op je salontafel. Als je hiervan niet tot rust komt, weten wij het ook niet meer.

Wellness Escapes, Lonely Planet, 18,50 euro

Voor de kleinsten

Als er één kinderboek is dat je in huis moet halen, is het dit wel. Een prinses die zich verveelt droomt van een stikjaloerse stiefmoeder en een vette wrattentrol, opdat er eindelijk eens iets zou gebeuren. Tot de koning al swipend met zijn smartphone enkele van de meest gruwelijke onderdanen optrommelt. Met een origineel verhaal en knappe illustraties weet dit atypische sprookje kinderen te begeesteren. Maar ook ouders komen aan hun trekken, dankzij geestige personages zoals een vuurspuwende draak die lijdt aan een burn-out.

Mario De Koninck en Nikola (IOA) Hendrickx, De prinses die alles had, AAaRGh…-producties, 17,50 euro

Voor zij die geen risico’s nemen

Paolo Giordano is met ‘De hemel verslinden’ niet aan zijn proefstuk toe. De topauteur van ‘De eenzaamheid van de priemgetallen’ vertelt het verhaal van Teresa, die tijdens een bloedhete vakantie op het platteland drie jongens ontmoet die haar leven veranderen. Het is een meeslepende roman over verbondenheid, liefde en familie, thema’s die aanspreken. Met dit boek zit je dus sowieso goed.

Paolo Giordano, De hemel verslinden, De Bezige Bij, 24,95 euro

Het bericht Swipe en vind je literaire match! verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels