HomeNieuwsLifestyleDit zijn de vijf vakantietrends voor 2018

Dit zijn de vijf vakantietrends voor 2018

Een nieuw jaar betekent veel mooie vooruitzichten, zoals een verse lading vakantiedagen om op te souperen. Weet je nog niet waar de volgende reis heen gaat? Laat je dan inspireren door de belangrijkste trends voor 2018.

Ontdek de Indiana Jones in jezelf

Actief
Foto Unsplash M. Liao

De Kilimanjaro beklimmen, zwemmen tussen de haaien in Mexico of met de kano Zweden ontdekken. Steeds meer vakantiegangers kiezen ervoor inspanning en ontspanning te combineren, liefst met een flinke scheut avontuur. Ben jij zo bang als een wezel? Ook een week yoga in Bali of een safari in Zuid-Afrika is goed voor een zevende hemel-ervaring.

Op zoek naar koude en sneeuw

Koude
Foto Unsplash I. Krutanis

Terwijl je grootmoeder zweert bij een weekje zonnekloppen aan de Spaanse Costa del Sol, worden imposante gletsjers en ruige sneeuwvlaktes bestempeld als de nieuwe, ultieme vakantie-ervaring. De mix van de ijzige natuurpracht en de welverdiende rust maakt van Groenland, Canada of Lapland de ideale plek om te onthaasten. Dat je er ook het noorderlicht kan spotten, is mooi meegenomen.

Opmars van de cruise

Koude
Foto Unsplash / E. Engeland

Cruises stonden jarenlang synoniem voor welgestelde 70-plussers en de Caraïbische eilanden. Anno 2018 is dat niet langer het geval. Ook twintigers en dertigers vallen voor het gemak van zo’n luxeschip. Niet zo vreemd, want de ene dag kunnen ze een natuurpark ontdekken, de volgende een of andere grootstad van de bucketlist schrappen. Hoe verder de reis, hoe groter de belangstelling.

Over verschillende generaties heen

Foto Unsplash P. Preez

Soloreizen zijn populairder dan ooit, maar ook trips met met de volledige familie zijn in trek. Hotels, vakantievilla’s en reismaatschappijen richten zich meer en meer op groepjes familieleden. Het gaat dan niet alleen over de ouders en de kinderen. Ook de neven, nichten, tanten, nonkels, grootouders en – waarom ook niet – de overgrootouders zijn van de partij. Multi-generatiepret verzekerd.

De maag wil ook wat

Streetfood
Foto Unsplash / L. Chano

Uitgebreid dineren op restaurant en vervolgens geobsedeerd foto’s posten op Instagram is passé. In de plaats gaan globetrotters op zoek naar authentieke culinaire ervaringen. Schuif aan tafel bij de mensen thuis of ga je verlekkeren op de lokale keuken op een marktje. Voor het lekkerste streetfood en een flinke indigestie trek je volgens Booking.com best naar Thailand, Taiwan, Vietnam, Maleisië of Turkije.

Liesbeth De Corte 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels