HomeNieuwsLifestyleDit populaire nineties speelgoed ligt opnieuw in de winkels

Dit populaire nineties speelgoed ligt opnieuw in de winkels

Goed nieuws voor nostalgische twintigers en dertigers! Speelgoedfabrikant Mattel heeft deze maand een nieuwe versie van de Polly Pocket-speeldozen uitgebracht.

Polly is een vrolijk meisje dat in de jaren negentig furore maakte als poppetje. Samen met haar vriendjes leeft ze in een hart- of schelpvormige doos met een leuk decor.

Collector’s items

In 1983 ontwierp Chris Wiggs de eerste versie van Polly Pocket voor zijn dochter Kate. Het speelgoedpakket dat kinderen overal mee naartoe kunnen nemen werd heel populair onder het Britse speelgoedbedrijf Bluebird Toys. In 1998 nam speelgoedfabrikant Mattel Polly over en gaf haar een make-over. De nieuwe Polly kon het succes van haar voorganger echter niet evenaren, en Mattel moest in 2002 stoppen met de productie van de speelgoedsets. Sindsdien zijn de originele Polly Pockets van Bluebird Toys gegeerde collector’s items.

Comeback

Polly Pocket
Mattel

Deze zomer is Polly helemaal terug en heeft ze nieuwe vriendjes meegebracht. In verschillende speelgoedwinkels in Europa vind je speelgoeddoosjes in zakformaat tot grotere danceclubs of stranddecors.

Het bericht Dit populaire nineties speelgoed ligt opnieuw in de winkels verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels