HomeNieuwsLifestyleDit is het populairste kerstlied aller tijden

Dit is het populairste kerstlied aller tijden

Met Kerstmis in zicht, kunnen we onmogelijk nog ontsnappen aan de vele kerstliedjes. Presentator Richard Osman wilde daarom te weten komen welk nummer het populairst is en organiseerde de World Cup of Christmas Songs. Een opvallende winnaar kwam uit de bus.

Britse presentator Richard Osman lanceerde de wedstrijd op zijn Twitterpagina. Door middel van een afvalrace behaalde twee songs de finale. De laatste strijd ging tussen ‘Last Christmas’- van Wham! en ‘Fairytale of New York’ van de Ierse folkpunkband The Pogues.

‘Fairytale of New York’

De spannende stemmingsronde werd gewonnen door het nummer ‘Fairytale of New York’. Het lied komt uit 1978 en klinkt bij ons waarschijnlijk niet onmiddellijk bekend in de oren. Onder de Britten is het wel een oorwurm. Dat is eigenlijk vrij opvallend en ironisch, want het was in eerste instantie een parodie op de typische kerstsongs. Hierdoor bevat de tekst heel wat ongepast taalgebruik en verwijzingen naar alcohol en drugs.

De uitslag was zeer nipt. The Pogues behaalden 51% van de stemmen tegenover Wham! die 49% behaalde. In totaal deelden 17.000 mensen een stem uit in de finaleronde.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels