HomeNieuwsLifestyleDit is het meest storende wat je op een vliegtuig kunt doen

Dit is het meest storende wat je op een vliegtuig kunt doen

Vliegen is nog steeds de meest comfortabele manier om snel van punt A naar B te reizen. Maar mensen kunnen zich ergeren aan bepaalde gedragingen van medepassagiers. Een reisjournalist schrijft haar grootste frustratie op het vliegtuig neer.

Hoewel sommige mensen zich er tijdens het vliegen wel aan ergeren, heeft Anna Gingras geen last van krijsende baby’s. Bovenaan haar frustratielijstje staan mensen die achteroverleunen en daarmee totaal geen rekening houden met de passagiers achter zich.

Het enige moment wanneer dat voor haar wél acceptabel is, is als de vlucht langer dan vier uur duurt. “Als je je stoel achteroverleunt op een dagvlucht van twee uur, hoop ik dat je je aansluiting mist en vastzit op de luchthaven. Je weet dat je een eikel bent als je dat knopje induwt. En mocht je niet beseffen wat je verkeerd doet: je gedrag heeft directe gevolgen voor de mensen rondom je. Elke ruimte die je inneemt, pak je van iemand anders af”, schrijft ze in Outside Magazine.

Nekpijn

De meningen van de lezers zijn verdeeld. Sommige mensen delen haar frustratie, anderen raden haar aan om in het vervolg te betalen voor een stoel met meer ruimte. “Ik ga volledig akkoord. Uiteindelijk zijn er slechts twee opties: iedereen leunt achterover of niemand doet het. De eerste optie is uiteraard de beste”, reageert iemand.

Een frequente reiziger repliceert dat hij die frustratie nooit begrepen heeft. “Moet je niet eerder boos zijn op de vliegtuigmaatschappij omdat ze je opzadelen met weinig ruimte? Of op jezelf omdat je niet meer betaalde voor een comfortabele stoel? Als ik betaal voor een stoel die achterover kan leunen, dan leun ik achterover”, schrijft hij.

Nog iemand anders legt uit dat ze niet anders kan dan achteroverleunen. “Ik ben erg klein en daardoor raakt mijn hoofd de bovenkant van de leuning, waar de meeste mensen hun nek op kunnen rusten. Daardoor steekt mijn hoofd de ganse vlucht naar voor, wat tot nekpijn leidt. Achteroverleunen verlicht dat probleem voor een stuk”, klinkt het.

Het bericht Dit is het meest storende wat je op een vliegtuig kunt doen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels