HomeNieuwsLifestyleDit doe je beter niet voordat je seks hebt

Dit doe je beter niet voordat je seks hebt

Heel wat mensen – voornamelijk vrouwen – krijgen weleens te maken met urineweginfecties. Seks kan daar een van de oorzaken van zijn. Maar je kunt de kans verkleinen door deze handige tip.

Ongeveer de helft van alle vrouwen en één op de 2.000 mannen kampen vroeg of laat met een infectie in de urinewegen. Meestal zijn bacteriën die de plasbuis binnenkomen daar de boosdoener van.

Volgens dokter Zaki Almallah van het BMI Hispital in Edgbaston lopen jonge vrouwen dergelijke infecties het vaakst op door seks. Volgens hem is het niet aangewezen om vóór het vrijen te plassen. Door pas na de seks naar het toilet te gaan, zou je het probleem voor een stuk kunnen voorkomen.

Krachtige stroom

Tijdens het vrijen komen er immers heel wat bacteriën in de urinebuis terecht. Wacht je tot na de seks met plassen, dan is je blaas voldoende gevuld en zal de krachtige stroom ervoor zorgen dat de bacteriën uit je urinebuis worden gedreven. Heb je vóór de seks al geplast, dan blijven de bacteriën langer in de urinewegen zitten en is de kans op een urineweginfectie dus groter.

Het bericht Dit doe je beter niet voordat je seks hebt verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels