Vind ons op

Zita

Dit bier is gebrouwen op basis van vlinders

Lifestyle

Dit bier is gebrouwen op basis van vlinders

Met de Frosted Elfin New England-Style Session Pale Ale is er opmerkelijk nieuw bier op de Amerikaanse gekomen. De pils werd gebrouwen op basis van gist van bedreigde vlinders. Het bier moet meer mensen bewust maken van het belang van het behoud van diersoorten.

Het kan al eens gebeuren dat je wezentjes ziet vliegen als je een pintje te veel op hebt. Maar nu is er ook een bier dat gebrouwen is op basis van vliegende schepsels, meer bepaald bevroren elfen. Dat is soort vlinder die vroeger in heel het zuiden van de Verenigde Staten voorkwam, maar waarvan de aantallen dramatisch teruglopen. Daar hoopt Frosted Elfin New England-Style Session Pale Ale iets aan te doen.

Gist geschraapt van lichaam vlinders

Het bier is het resultaat van een samenwerking tussen de brouwerij First Magnitude Brewing en wetenschappers van het Florida Museum of National History. Zij vingen een aantal van de bedreigde vlinders en schraapten voorzichtig een beetje gist van hun lichaam om hen daarna weer vrij te laten. De diertjes verzamelen die gist door door hun contact met planten. De stalen werden in petrischalen verder gekweekt tot ze geschikt waren om bier mee te maken.

Het eindproduct resulteerde in een fruitig, exotisch en hoppig bier dat sinds 17 mei verkrijgbaar is. De brouwerij verkoopt vier flesjes voor omgerekend net iets meer dan 11 euro. Een deel van de opbrengst gaat rechtstreeks naar het onderzoek naar vlinders, vertelt directeur van museums centrum voor biodiversiteit Jaret Daniels aan U.S. Fish & Wildlife. “Dit is de perfecte manier om een nieuwe groep mensen kennis te laten maken met bescherming van dieren. Meer bepaald de grote groep van bierdrinkers.”

Het bericht Dit bier is gebrouwen op basis van vlinders verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

To Top