HomeNieuwsLifestyleHeeft elke vrouw een moedervlek op haar linkerborst?

Heeft elke vrouw een moedervlek op haar linkerborst?

Het internet staat bol van de urban legends. De afgelopen dagen deed het gerucht al de ronde dat elke vrouw een moedervlek op haar rechterpols zou hebben. Het laatste broodjeaapverhaal ligt in dezelfde lijn: elke vrouw zou een moedervlek hebben op haar linkerborst. Maar is dat wel echt zo?

De claim dat iedere vrouw een moedervlek zou hebben op haar rechterpols, ging al snel viraal. Vrouwen van over heel de wereld deelden een foto van hun exemplaar op Twitter. Natuurlijk waren er – zoals steeds – ook enkele uitzonderingen, maar velen zagen dat als de uitzondering die de regel bevestigt. Tegelijkertijd stak het gerucht de kop op dat op de linkerborst van elke vrouw ook een moedervlek zou prijken.

“Onderzoek”

Zelf op onderzoek uitgaan, leek ons niet zo gepast, maar bij Metro UK dachten ze daar duidelijk anders over. Een van hun journalisten deed rondvraag bij haar vrienden en op Twitter en wat blijkt? Zo goed als elke vrouw heeft er eentje. Dit gerucht is trouwens niet nieuw, maar doet al jaren de ronde. Een moedervlek is uiteraard niet meer dan een natuurlijke ophoping van melanine (vaak veroorzaakt door de zon), dus op zich is het geen bizar fenomeen. Het feit dat zoveel vrouwen op exact dezelfde plek een moedervlek hebben, is dan ook eerder een grappige toevalligheid dan iets anders. Al denken aanhangers van de complottheorie daar duidelijk anders over.

Het bericht Heeft elke vrouw een moedervlek op haar linkerborst? verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels