HomeNieuwsLifestyleDeze zonnebril is gemaakt van koffie

Deze zonnebril is gemaakt van koffie

De zon is leuk, maar af en toe bescherm je je ogen liever tegen al dat gestraal. Omdat je in de auto zit en niets kan zien, omdat je oogpijn krijgt tijdens het lezen van je boek of gewoon omdat je je katerhoofd wil verbergen. Een zonnebril is in al die gevallen essentieel, maar een duurzaam model is nog beter.

Niet alle zonnebrillen zijn hetzelfde. Misschien ben je zo iemand die er liever zo weinig mogelijk geld aan uitgeeft, omdat je dat ding toch maar overal vergeet. Anderen investeren dan weer liever in een origineel designerexemplaar en zijn fier op hun uitgebreide collectie.

Vijf modellen

Voor beide categorieën is een zonnebril van koffie een leuk alternatief. Al die wegwerpexemplaren zijn slecht voor het milieu, want het is en blijft plastic. En als je graag uitpakt met je collectie, dan is een zonnebril gemaakt van koffie een echte eyecatcher. Het bedrijf Orchis Coffee maakt zonnebrillen van koffiedik, vlas en natuurlijke lijm op basis van soja. Steek je het montuur in de grond, dan wordt het na verloop van tijd verteerd door de aarde. En alsof dat nog niet genoeg is, ruikt de bril ook nog eens naar koffie. Perfect als je goedgeluimd naar het werk wil fietsen! Er zijn momenteel vijf modellen beschikbaar en die kosten omgerekend 107 euro per stuk.

Het bericht Deze zonnebril is gemaakt van koffie verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels