Vind ons op

Zita

Deze stad vervangt Parijs als duurste stad ter wereld

Lifestyle

Deze stad vervangt Parijs als duurste stad ter wereld

Tel Aviv is de duurste stad om in te wonen. Dat blijkt uit de meest recente analyse van het Britse nieuwsmagazine The Economist. De Israëlische hoofdstad steekt zo Parijs voorbij, die in 2020 de duurste stad was.

Parijs staat nu op een gedeelde tweede plaats met Singapore. De top tien van de Worldwide Cost of Living Survey van de Economist Intelligence Unit wordt vervolledigd door Zurich, Hongkong, New York, Genève, Kopenhagen, Los Angeles en Osaka. De Syrische hoofdstad Damascus staat helemaal onderaan op de lijst met 173 steden.

Kosten omhoog

Voor de lijst wordt rekening gehouden met de kosten van meer dan 200 producten en diensten. Problemen met de toeleveringsketen en de coronamaatregelen hebben de productie en de handel beperkt, wat dan weer een impact heeft gehad op de kosten van het levensonderhoud. De transportkosten kenden een grote toename door de stijgende olieprijzen. En ook de kosten voor vrije tijd, tabak en persoonlijke hygiëne stegen aanzienlijk.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/deze-stad-vervangt-parijs-als-duurste-stad-ter-wereld

Meer in Lifestyle

To Top