HomeNieuwsLifestyleDeze snack maakt je ongeboren kind slimmer

Deze snack maakt je ongeboren kind slimmer

Als je zwanger bent, neemt je eetlust over het algemeen toe. Soms krijg je zelfs bizarre cravings door alle zwangerschapshormonen. Maar nu blijkt dat wat je eet wel degelijk invloed heeft op de mentale ontwikkeling van je baby in spe. Een snack bij uitstek zou hem of haar zomaar slimmer kunnen maken.

Wil je van je kind een echte intellectueel maken, dan moet je tijdens je zwangerschap heel wat noten naar binnen spelen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Spaanse Institute for Global Health.

Eetdagboek

Voor de studie volgden de wetenschappers het eetgedrag 2.200 zwangere vrouwen op. Zij moesten tijdens het eerste en derde trimester van hun zwangerschap een gedetailleerd eetdagboek bijhouden. Wanneer hun kinderen 18 maanden, vijf jaar en acht jaar oud waren, werden ze onderworpen aan enkele standaardtesten. Op die manier hadden de onderzoekers een duidelijk beeld van de mentale ontwikkeling van de kinderen.

90 gram noten

Na analyse van de resultaten bleek dat vrouwen die tijdens hun eerste trimester minstens 90 gram noten per week aten, slimmere kinderen hadden. Aten ze tijdens het derde trimester noten, dan was er geen verband. Hoofdonderzoeker Florence Gignac geeft uitleg in het vakblad European Journal of Epidemiology: “Het brein van een baby ondergaat talrijke, complexe veranderingen tijdens de zwangerschap. Het onderzoek toont aan dat de voeding van de moeder een belangrijke invloed heeft op de ontwikkeling van het babybrein, zelfs op lange termijn. Die positieve invloed is volgens ons te wijten aan het feit dat noten bomvol foliumzuur en essentiële vetzuren, zoals omega 3 en omega 6, zitten. Die stimuleren bepaalde hersenkwabben die dan weer het geheugen beïnvloeden.” Zwanger en nog op zoek naar een craving? Wij zouden voor noten kiezen…

Het bericht Deze snack maakt je ongeboren kind slimmer verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels