HomeNieuwsLifestyleDeze nieuwe fitnesstrends zullen de coronacrisis overleven

Deze nieuwe fitnesstrends zullen de coronacrisis overleven

Het gewone leven komt stilaan weer op gang en dat betekent ook dat de fitnesscentra terug op zijn. Toch bleven veel mensen ook tijdens de lockdown sporten waardoor er verschillende nieuwe soorten trainingen zijn ontstaan. Volgens het sportmerk Reebok zullen een aantal trends, zoals virtuele work-outs en Instagram live fitness, zich na deze coronacrisis blijven verderzetten. Ontdek snel alle nieuwe trends!

Om de coronakilo’s tegen te houden, begonnen heel wat mensen (opnieuw) te sporten tijdens de lockdown. De fitnesscentra waren wel nog gesloten waardoor er talrijke nieuwe fitnessvormen ontstonden. Volgens het sportmerk Reebok zullen heel wat van die trends ook na de coronacrisis overeind blijven.

Virtuele trainingen

Doordat de fitnesscentra gesloten waren, moesten we thuis sporten en daardoor hebben veel mensen ervoor gekozen om virtuele trainingen te volgen. Die work-outs zijn handig, want je kan op elk moment sporten waardoor je veel vrijer bent om je sportmomenten uit te kiezen. Het is dan ook vooral handig als je onregelmatige werkuren hebt.

via GIPHY

Instagram live fitness

Heel wat personal trainers en sport professionals gaven de afgelopen weken live trainingen via Instagram. De voordelen daarvan zijn duidelijk: je kan gewoon thuis sporten met professionele begeleiding op afstand waardoor je je niet moet verplaatsen en toch ook niet het gevoel hebt dat je alleen moet sporten. Ook voor mensen die zich niet zo comfortabel voelen bij anderen tijdens hun work-out is deze vorm een groot voordeel. Deze virtuele sessies zullen hun zelfvertrouwen sowieso een boost geven.

Groepstrainingen

Door de lockdown moesten we alleen sporten waardoor we nu uiteraard snakken om terug met vrienden een work-out te doen. Een positief gevolg van alleen te sporten, is wel dat er virtuele fitnessgroepen zijn ontstaan waarbij alle leden elkaar inspireren en aanmoedigen. Zowel online als offline groepstrainingen zullen dus sowieso geliefd blijven bij alle sporters.

Yoga

Een goede mentale gezondheid is, zeker in deze bizarre coronatijden, van cruciaal belang en yoga kan in die zin helpen, omdat je door deze oefeningen bewust wordt van jezelf en je omgeving. Bovendien worden je gewrichten flexibeler, krijg je meer krachtspieren en kom je uiteindelijk meer in balans. “In de afgelopen maanden is yoga nog populairder geworden doordat mensen een enorme verschuiving in hun werkpatroon hebben doorgemaakt en ze meer thuiswerken”, zegt personal trainer Joe Mitton aan Metro UK.

via GIPHY

Het bericht Deze nieuwe fitnesstrends zullen de coronacrisis overleven verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels