HomeNieuwsLifestyleDe nieuwste trends op gebied van badkamers

De nieuwste trends op gebied van badkamers

Ben je op zoek naar frisse badkamer inspiratie? Heb je nieuwe ideeën nodig om je badkamer een make-over te geven? Je bent zeker niet de enige! De badkamer is immers veel meer dan een plek om je snel op te frissen: het is jouw persoonlijke spa! Wil je graag je badkamer renoveren? In dit artikel vertellen we de nieuwe trends op gebied van badkamers die jouw badkamer zeker zullen transformeren. Lees snel verder en laat je inspireren!

Gebruik van natuurlijke materialen

Wil je echt een ultieme zen-vibe in je badkamer creëren? Natuurlijke materialen kunnen veel voor je badkamer betekenen! Het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, steen en bamboe brengen warmte en rust in je badkamer, en is het alsof je je in een luxe spa bevindt. Je kunt bijvoorbeeld een houten badkamermeubel combineren met een stenen wastafel voor die echte spa-vibe. Ook bamboe geeft je genoeg badkamer inspiratie. Zo is bamboe een snelgroeiend en duurzaam materiaal dat perfect is voor badkameraccessoires zoals rekken, zeepbakjes of zelfs vloermatten. Bovendien gaat het goed samen met wat planten in de badkamer!

Veel kleuren!

Wie zegt dat badkamer alleen wit of grijs mogen zijn? Als je echt badkamer inspiratie zoekt, dan is het goed idee om verder te kijken dan de standaard kleuren. Denk bijvoorbeeld aan pasteltinten voor een zachte uitstraling, of juist felle kleuren voor een energieke uitstraling. Een gekleurde tegelwand of een uniek geschilderd plafond kan je badkamer al een hele andere look geven.

Kiezen voor duurzaamheid

Als we kijken naar actuele trends, dan is duurzaamheid iets wat vaak naar voren komt. Ook als het gaat om badkamer inspiratie, is duurzaamheid zeker relevant. Zo kijkt de consument naar manieren om te besparen, maar kiezen ze ook vaker voor materialen die goed zijn voor de planeet. Producten zoals waterbesparende kranen, douchekoppen met luchtinjectie en duurzame accessoires staan dan ook op nummer 1.

Technologie in de badkamer

Technologie en badkamers? Dat is zeker de trend! Van slimme douches die je kunt bedienen met je smartphone tot spiegels met ingebouwde LED-verlichting en zelfs touchscreens. Het is tegenwoordig allemaal mogelijk. Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en het gevolg is dat jouw badkamer ook slimmer wordt. Het resultaat? Meer comfort en gemak! Want stel je eens voor: een warm bad dat al klaar is tegen de tijd dat je thuiskomt van werk. Dat klinkt echt goed! Als je op zoek bent naar badkamer inspiratie, kijk dat gerust eens op Badkamerdepot.be.

Foto: Shutterstock

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels