HomeNieuwsLifestyleDaarom willen veel mannen geen condoom gebruiken

Daarom willen veel mannen geen condoom gebruiken

Het is een cliché zo hoog als een rijzige wolkenkrabber, maar toch. Veel mannen voelen er niets voor om een condoom te gebruiken. Amerikaanse wetenschappers hebben achterhaald waarom. 

Het is vervelend om in de heat of the moment even te pauzeren om een rubbertje aan te doen en vrijen met een condoom zou minder plezant zijn. Het moeten zowat de meest gebruikte excuses zijn van mannen om te rampetampen zonder bescherming. Blijkbaar is er toch meer aan de hand, en dat zou alles te maken hebben met de grootte van het geslachtsapparaat.

Seksuoloog Debby Herbenick aan de Universiteit van Indiana verdiepte zich in de kwestie. Zij vroeg aan 1.661 Amerikaanse mannen hoe groot hun penis in erectie is. Wat blijkt? De gemiddelde piemel is zo’n 2,5 centimeter korter dan het standaardcondoom. Daardoor zit het jasje bij sommige heren nogal los en, nog erger, durft het al eens af te glijden tijdens de daad.

Oplossing

Kan je de rubbertjes dan niet gewoon wat kleiner maken, vragen wij ons af. Het antwoord is neen. Anders komen de mannen die wél flink voorzien zijn in de problemen, aldus Herbenick.

Een Amerikaans bedrijf komt nu met een oplossing op de proppen. MyONE Perfect Fit wil condooms produceren die verschillen in grootte. Net zoals je bij een broek kan kiezen voor een verschillende breedte en lengte, kan je hier een quasi op maat gemaakt rubbertje kopen. In totaal hebben bronstige mannen de keuze tussen zestig verschillende maten.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels