HomeNieuwsLifestyleDaarom moet je biologische tampons gebruiken

Daarom moet je biologische tampons gebruiken

Als vrouw is er bijna geen ontkomen aan. Elke maand zijn ze daar weer, die helse maandstonden. Om bloederige ongelukjes te vermijden steek je er zonder veel nadenken een tampon in. Welke tampon? De eerste die je in de supermarkt tegenkomt, liefst niet al te duur. Toch is het een goed idee om wel stil te staan bij welke tampons je in je gevoelige delen steekt.

Bleekmiddel en pesticiden

De ingrediëntenlijst van je dagelijkse potje yoghurt heb je al honderd keer bestudeerd, maar bij tampons is dat zo simpel niet. Helaas zitten die schijnbaar onschuldige katoenen helden vol chemische producten. Bleekstoffen, parfum en pesticiden – om er maar enkele te noemen. Klinkt allesbehalve vagina-vriendelijk. Je intieme zone laat je best ongemoeid waar mogelijk – dat betekent ook: geen zeep – en pesticiden zijn wel het laatste waar je toch al tere vagina op zit te wachten.

Milieu

Ook het milieu heeft baat bij biologische tampons. Niet alleen worden er tijdens de daarvoor bestemde katoenteelt geen chemicaliën gebruikt, ook het recyclageproces verloopt een stuk vlotter. Omdat er in biologische tampons alleen katoen zit, zijn ze makkelijk afbreekbaar in het geval ze in de natuur belanden. Kies je voor een applicator, ga dan voor een herbruikbare of eentje van karton. Zo vermijd je hopen afval en geniet je toch hetzelfde comfort. Uiteraard kan je ook kiezen voor alternatieven zoals de menstruatiecup of wasbaar maandverband als je je ecologische voetafdruk nog meer wil beperken.

Het bericht Daarom moet je biologische tampons gebruiken verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels