HomeNieuwsLifestyleDaarom mag je de kaarsen op een verjaardagstaart niet uitblazen

Daarom mag je de kaarsen op een verjaardagstaart niet uitblazen

De kaarsjes uitblazen op je verjaardagstaart is een traditie waar niet van mag worden afgeweken. Net zoals liederen zingen en in een kring gaan staan. Maar blijkbaar is deze gewoonte toch niet zo onschuldig.

Niets is zo leuk om in één keer alle kaarsen van je verjaardagstaart uit te blazen en een wens te doen. Maar volgens wetenschappers aan Clemson University in Zuid-Carolina is dit best een onhygiënische gewoonte. Zij ontdekten dat na het blazen van de kaarsen het aantal bacteriën gemiddeld met 1.400% toeneemt.

Aandachtige vader

Ben je niet overtuigd door de wetenschappelijke uitleg? Het kan ook op een meer ludieke wijze duidelijk gemaakt worden. Zo postte een Amerikaanse vader een filmpje waarin hij uitlegt waarom deze verjaardagstraditie zo vies is. Wanneer de jarige begint te blazen, verspreidt hij speeksel en bacteriën die op de taart terechtkomen. En voor je het weet heb je een verkoudheid. De man denkt daarom dat het beter is het vuur te doven met één grote zwaai. Hygiënisch ? Zeker wel, maar veilig? Dat is een andere kwestie.

Het bericht Daarom mag je de kaarsen op een verjaardagstaart niet uitblazen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels