HomeNieuwsLifestyleDaarom gebruiken mannen en vrouwen Tinder

Daarom gebruiken mannen en vrouwen Tinder

Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus en dat is ook aan dating-apps te merken. Enkele onderzoekers aan technisch-natuurwetenschappelijke Universiteit van Noorwegen hebben bewezen dat ieder geslacht zo zijn eigen reden heeft om Tinder en konsoorten te gebruiken. 

Bijna 700 universiteitsstudenten tussen de 19 en 29 jaar werden bevraagd over hun Tindergewoonten. Niet geheel verrassend: mannen zoeken op de app vooral casual sekspartners, terwijl vrouwen hun zelfvertrouwen willen boosten. De ware liefde vinden is voor geen van beide geslachten een grote drijfveer.

Tijdsduur 

Ook de tijdsduur verschilt bij mannen en vrouwen op Tinder. Dames zullen langer hun tijd nemen om bepaalde profielen te screenen, terwijl jongeheren snel beslissen of ze met iemand willen daten. Daarnaast gaan ze ook vlugger het eerste contact leggen.

Verveling 

De studie die gepubliceerd werd in vakblad ‘Personality and Individual Differences’, ontdekte ook een gemeenschappelijke eigenschap van Tindergebruikers. “Zowel mannen als vrouwen zitten op Tinder omdat ze zich vervelen en niet zozeer uit romantisch oogpunt.”

Het bericht Daarom gebruiken mannen en vrouwen Tinder verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels