HomeNieuwsLifestyleDaarom faken vrouwen het vaakst een orgasme

Daarom faken vrouwen het vaakst een orgasme

Een vrouw die haar orgasme faket, het is wellicht één van de grootste taboes op gebied van seks. In tegenstelling tot bij mannen, is er bij vrouwen nu eenmaal niet echt een manier om zeker te zijn dat ze zijn klaargekomen. En daar wordt zo nu en dan handig gebruik van gemaakt. 

Hoewel een orgasme faken over het algemeen wordt beschouwd als iets slechts, kan een vrouw toch goede bedoelingen hebben wanneer ze ‘doet alsof’. Onderzoekers van het Amerikaanse National Center for Biotechnology Information besloten om het fenomeen van dichterbij te bestuderen.

Communicatie is key

Tijdens hun onderzoek legden de wetenschappers de drie meest courante redenen bloot voor vrouwen om een orgasme te faken. Zo zou 37% van de vrouwen weleens doen alsof om te voorkomen dat hun partner een slecht beeld krijgt van hun relatie. En maar liefst 57% heeft daarnaast ooit al een orgasme gefaket om een einde te maken aan de vrijpartij. Hoe langer, hoe beter is dus duidelijk niet altijd van toepassing. Volgens de onderzoekers is een orgasme faken dus eigenlijk een teken dat er binnen het koppel niet goed wordt gecommuniceerd. Hoewel het natuurlijk niet erg is om van tijd tot tijd eens te doen alsof, mag het geen gewoonte worden. Leg duidelijk uit aan je partner wat je wil, of je al dan niet in de stemming bent en hoe jij denkt over jullie seksleven. Alleen op die manier kan je ervoor zorgen dat je in de toekomst wel degelijk het orgasme krijgt waar je recht op hebt.

Het bericht Daarom faken vrouwen het vaakst een orgasme verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels