HomeNieuwsLifestyleCreatieve manieren om lichaamsbeweging in je dagelijks leven te integreren

Creatieve manieren om lichaamsbeweging in je dagelijks leven te integreren

De uitspraak ‘rust roest’ bestaat al heel lang, en inspireerde zelfs verschillende Belgische sportclubs om dat in hun naam of in hun slogan te verwerken. Maar die uitspraak bevat toch wel heel wat waarheid. We zijn er ons vandaag meer en meer bewust van dat beweging voor ons lichaam een noodzaak is.

Waarom moeten we voldoende bewegen?

Het is bijna niet te geloven, maar we bewegen nog steeds veel te weinig op het werk en thuis. Maar als je onderstaand lijstje met voordelen bekijkt, is het toch wel duidelijk waarom beweging onmisbaar is voor ons dagelijks bestaan.

  • Het verbeteren en in stand houden van de fysieke gezondheid
  • Je gewicht onder controle houden
  • Verhoogde energie en uithoudingsvermogen
  • Een beter mentaal gevoel
  • Je versterkt je immuniteitssysteem
  • Je slaapt veel beter

Hoe kunnen we die dagelijkse beweging inbouwen?

Er bestaan zoveel manieren over hoe je eigenlijk zonder veel extra’s te gaan zoeken toch dagelijks voldoende beweegt. We geven je vooral tips van wat je kunt doen zonder daarvoor naar sportclubs te moeten trekken. Ideale tips voor mensen met weinig tijd.

Fietsen naar het werk

Als het haalbaar is, overweeg dan om naar je werk te fietsen. Het is een geweldige manier om je dag te beginnen en te eindigen met lichaamsbeweging. Wil je hiervoor graag de perfecte uitrusting? Neem dan een kijkje op BIKE24, dan heb je meteen alles wat je nodig hebt om comfortabel te fietsen.

Traplopen

Neem de trap in plaats van de lift, zelfs als het maar voor een paar verdiepingen is. Je staat er versteld van hoeveel energie je positief omzet op deze manier.

Staand bureau

Dit is niet altijd mogelijk als je alle dagen op kantoor werkt. Maar het is zeker een tip waar de thuiswerkers aan kunnen denken. Het is even aanpassen, maar uiteindelijk ben je het vrij vlug gewoon. Heb je problemen met het lange rechtstaan, kun je voor een verstelbaar bureau kiezen. Dan kun je afwisselend zitten en staan.

Wandelen tijdens pauzes

Maak er een gewoonte van om tijdens je lunchpauze of korte pauzes een wandeling te maken. Dit kan zowel mentaal als fysiek verfrissend zijn. Probeer, indien mogelijk, de collega’s te overtuigen om met je mee te gaan. De leuke babbels die je anders in de breakroom hebt, kun je dan onderweg doen. Perfect voor het onderhoud van je sociale contacten.

Wanneer je gelijk een stappenteller of smartwatch gebruikt, kun je ook nog monitoren wat de wandelingen je opleveren. Het is leuk en motiverend om te kunnen volgen wat je inspanningen opleveren.

Actieve vergaderingen

Een uitbreiding op wandelen tijdens de pauze zijn actieve vergaderingen. Organiseer wandelvergaderingen waarbij je de vergaderruimte verruilt voor een rustige wandelplek. Het lijkt een beetje onorthodox, maar het kan echt wel.

Begin je het plaatje te zien?

We hebben je nu vooral voorbeelden van eenvoudige dagelijkse beweging getoond, die vooral bij het werken hun vruchten afwerpen. Maar ook in je ontspanning en huishoudelijk werk kun je meer activiteit stoppen.

Ga op de hometrainer staan tijdens het bingewatchen. Of ga wat meer intensief tuinieren, dat maakt meteen je huis weer mooier. Kortom, er zijn mogelijkheden genoeg om iedere dag voldoende beweging te nemen zonder daarvoor ver te moeten zoeken.

Foto: Unsplash

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels