HomeNieuwsLifestyleMag je de pit van een avocado opeten?

Mag je de pit van een avocado opeten?

Het is de natte droom van veel foodies: niet alleen het vruchtvlees, maar ook de pit van de avocado opeten. Wetenschappers zijn het echter niet eens of dat dat wel gezond is.

Net als je denkt dat de avocado-hype gedaan is, komt er een nieuwe boven. Sommige mensen willen de pit opeten omdat het goed zou zijn voor je gezondheid. Als je de steen droogt, de schil verwijdert en hem dan fijnmaalt, zou het een goede toevoeging zijn in een smoothie. Volgens voorstanders voegt dat extra vezels, voedingsstoffen en antioxidanten toe. Anderen beweren zelfs dat je haar er meer glans door krijgt en je huid jonger lijkt. Al smaakt de pit wel vrij bitter en heb je een smoothie nodig om de smaak te verdoezelen.

Onduidelijk of gezond

De vraag is natuurlijk of dat allemaal wel gezond is. De ‘California Avocado Commision’ raadt mensen af om de pit op te eten. “Er is gewoon niet genoeg onderzoek naar gedaan”, zegt de commissie in The Independent. Volgens een studie van de universiteit van Pennsylvania zou het hart van de avocado helpen tegen diabetes en hypertensie, maar ook daar is de conclusie dat er nog meer onderzoek nodig is. Hoofdonderzoeker Joshua Lampert raadt mensen gewoon aan om voorzichtig te zijn, want “het is niet duidelijk wat de aangeraden hoeveelheid is”.

Het bericht Mag je de pit van een avocado opeten? verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels