HomeNieuwsLifestyleBrusselse dieven gebruiken list bij stelen iPhone

Brusselse dieven gebruiken list bij stelen iPhone

Bij het uitgaan het slachtoffer zijn van zakkenrollers, is niet prettig. Maar dat de daders achteraf ook uw iCloud-gegevens weten te achterhalen, is voor velen in dit digitale tijdperk huiveringwekkend. Het overkwam een 23-jarige Brusselse en een vriendin. 

Het beloofde een leuke avond te gaan worden voor de 23-jarige Elodie (fictieve naam) en een vriendin die een nachtje gingen stappen in een discotheek in Elsene.

Tot twee mannen hun stoute schoenen aantrokken en op de dames afstapten. “Het was nog in het begin van de avond, ongeveer middernacht”, zegt Elodie aan RTL. “We waren al vaak in die discotheek geweest. De bewust avond hadden we zelfs nog niets van alcohol gedronken, we waren echt nuchter.”

Un plan drague

“Ik dacht dat die twee mannen ons wilden verleiden, zoals de meeste jongens”, aldus Elodie. “Eerst praatten de twee met mijn vriendin. Ondertussen maakte ik een filmpje met mijn iPhone. Toen kwamen ze naar mij.”

Op dat moment had Elodie haar iPhone al opnieuw weggestoken in haar handtas, mét ritssluiting. “Een van hen vroeg mijn telefoonnummer. Ik heb nee gezegd. Maar een minuut later keek ik naar mijn tas en stond die helemaal open. Mijn gsm was weg. Hetzelfde bij mijn vriendin: gsm én portefeuille weg. En dat in niet meer dan vijf minuten.”

Een vreemde sms

Ze diende een klacht in, maar had weinig hoop haar iPhone terug te vinden. Tot Elodie plots een sms’je kreeg. “Twee dagen later was dat”, zegt ze. “Op mijn vervangtoestel. Daarin stond dat ze mijn gsm gelokaliseerd hadden en dat ik op de link moest klikken om hem te vinden. De link bracht me naar een kopie van de iCloud-site, waar ik mijn e-mailadres en wachtwoord moest ingeven. En zoals een debiel heb ik dat gedaan.”

Wat Elodie niet gezien had, was dat afzender van het sms’je appIe was. Niet met de letter ‘l’, maar met een hoofdletter ‘i’. “Een truc die we nog niet gezien hebben”, aldus de politie van de zone Brussel Hoofdstad-Elsene. “Maar we merken wel een verhoging in het aantal gestolen gsm’s.”

Wat de dieven met haar gegevens gedaan hebben, weet Elodie niet. Via iCloud kunnen ze het toestel terugzetten naar de fabrieksinstellingen, waardoor ze probleemloos kunnen instellen als hun eigen gsm of doorverkopen.

 

Het bericht Brusselse dieven gebruiken list bij stelen iPhone verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels