HomeNieuwsLifestyleBroccoli kan je leven redden

Broccoli kan je leven redden

Gedaan met slaatjes vol rode biet, avocado en spinazie. De enige groente die jouw lijf écht nodig heeft, is broccoli volgens dokter Rangan Chatterjee. “Broccoli kan je leven redden”, zegt de Britse arts in The Daily Mail.

De voordelen van de groene groente beginnen in de darmen. Darmmicrobes breken de onverteerbare vezels af in korte-keten vetzuren en die zorgen voor gezonde darmbacteriën. Gezonde darmen zijn niet alleen goed voor je spijsvertering, maar ook voor je brein en je gemoed. Die link tussen je gemoed en je darmen is vrij nieuw volgens dokter Chatterjee. Volgens de Harvard University Medical School kan stress in je maag ook zorgen voor stress in je hoofd omdat je brein en het maag-darmstelsel vrij nauw verbonden zijn.

Lager risico op depressie

Broccoli doet dus het risico op mentale gezondheidsproblemen zoals angst en depressie dalen. Daarnaast is de groente ook goed voor je hart en je ogen, werkt ze preventief tegen kanker en is ze goed voor je cholesterol. Alleen maar voordelen dus. Al is het wel belangrijk dat je je broccoli op de meest gezonde manier bereidt. Dus best niet bakken, maar koken, stomen of gewoon rauw opeten.

Het bericht Broccoli kan je leven redden verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels