HomeNieuwsLifestyleDeze voedingsmiddelen helpen tegen acne

Deze voedingsmiddelen helpen tegen acne

Ben je ook altijd op zoek naar wondermiddeltjes en -crèmes die je puisten laten verdwijnen als sneeuw voor de zon? Stop dan met zoeken. Het geheim voor een gezonde huid schuilt namelijk in je voeding. Zo zijn er bepaalde voedingsmiddelen die helpen bij acne. 

Vitamine A

Vitamine A komt vaak voor in crèmes tegen puisten. Het speelt namelijk een belangrijke rol bij de vorming van huidcellen. Je vindt deze vitamine terug in verschillende groenten en fruit, zoals wortelen, zoete aardappel, tomaten, mango’s en meloenen.

Vitamine C

Deze vitamine bevat antioxidanten, die de huidskleur egaliseren en tegelijk rimpels en acne verminderen. Vitamine C komt vooral voor in onder andere citrusvruchten, rode vruchten, watermeloenen en kiwi’s.

Omega 3-vetzuren

Omega 3-vetzuren zijn krachtige ontstekingsremmers. De vetten helpen de huid te beschermen tegen de zon en houden ze jong. Je vindt de vetzuren vooral in vette vis, zoals zalm en lijnzaad, hennepzaad, walnoten en pompoenpitten.

Eiwitten

Eiwitten zijn belangrijk voor een jong ogende en gezonde huid. Ze bevatten immers aminozuren die de textuur en elasticiteit van je huid verbeteren. Eiwitten komen vooral voor in mager vlees, kaas, noten, tofu, linzen en bonen.

Selenium

Selenium is een mineraal dat het lichaam beschermt tegen zware metalen. Maar het is dus ook heel goed voor onze huid. Het houdt de huid namelijk glad en helpt ontstekingen te bestrijden. Een van de beste bronnen van selenium, zijn paranoten. Verder vindt je het ook in gevogelte, tarwe en bruine rijst.

Donkere chocolade

Chocolade heeft een slechte reputatie als het op acne aankomt. De lekkernij zou namelijk verantwoordelijk zijn voor puisten. Maar dat is enkel het geval voor witte en melkchocolade. Dat komt door de zuivel die de chocoladesoorten bevatten. Donkere chocolade is wel bevorderlijk voor je huid. De antioxidanten helpen je acne  net te verminderen.

Het bericht Deze voedingsmiddelen helpen tegen acne verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels