HomeNieuwsLifestyleBelgisch koppel reist de wereld rond, en dat doen ze naakt

Belgisch koppel reist de wereld rond, en dat doen ze naakt

“Het leven is simpelweg beter zonder kleren.” Dat is het vrolijke motto van de twee reislustige Belgen Nick en Lins, die willen aantonen dat naturisme niet alleen iets is voor “oude hippies”. 

Zo’n acht jaar geleden ging het koppel voor het eerst uit de kleren tijdens een vakantie. “We zaten op een camping in Luxemburg, en die was ongelofelijk luid en druk. Niet bepaald de droomvakantie waar we naar uitkeken”, vertelt het koppel. “Helemaal aan het einde van de kampeerplaats was een plekje gereserveerd voor naturisten. Het was daar zo rustig, dus we moesten niet lang nadenken. En sindsdien hebben we de smaak te pakken”, klinkt het lachend.

Ondertussen hebben de tortelduifjes hun twee passies – reizen en naturisme – zelfs gebundeld op de blog Naked Wanderings. Daar vertellen ze onder meer over hun poedelnaakte avonturen in Griekenland, Brazilië, Montenegro, Kroatië en Italië. “We willen laten zien dat naturisme niet alleen iets is voor oude hippies”, leggen de globetrotters uit.

Taboe

Volgens hen hebben woorden als “nudist” nog steeds een negatieve connotatie, en daar willen ze verandering in brengen. Niet alleen in België, maar ook in andere landen is naakt reizen nog steeds een taboe. “Af en toe gebeurt het dat mensen onze richting uitlopen, maar als ze zien dat we geen kleren dragen, draaien ze zich plots om. Wat ook vaak gebeurt is dat mensen ons passeren en ons niet in de ogen durven kijken. In beide gevallen is het vaak grappig om ‘hallo’ te zeggen”, klinkt het ondeugend.

Al gebeurt het omgekeerde af en toe ook. “Als mensen zien dat we onze kleren uittreken, doen ze hetzelfde. Sommige mensen hebben gewoon een duwtje in de rug nodig.”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels