Vind ons op

Zita

Lifestyle

Belgen scoren hoge punten tijdens WK Zwerkbal in Firenze

De Belgen zijn dit jaar goed bezig tijdens het WK voetbal en ook op de vierde editie van het Wereldkampioenschap Zwerkbal in Firenze halen we een hoog niveau. Zo klopten we al Frankrijk en Polen. 

Het magische toernooi Zwerkbal of Quidditch gaat dit jaar door in het Italiaanse Firenze. Het principe is eenvoudig: de dreuzels moeten een bezem tussen hun benen houden anders vallen ze af. Ook de gouden snaai moet gevangen worden in de vorm van een speler met een sok in zijn handen die heel snel rent.

Mondiaal 

Hoewel de sport op niet zoveel internationale allure kan rekenen als het WK in Rusland, kreeg de International Quidditch Association toch 31 ploegen uit alle hoeken van de wereld bij elkaar. De Belgische delegatie houdt alvast goed stand. Zo wonnen ze tegen Frankrijk met 130 tegen 80 en ook Polen moest in het stof bijten met 150 tegen 40. Bovendien werd in deze wedstrijd de snaai gevangen. Vandaag wordt de finale gespeeld: het is dus nog even afwachten wie de beker mee naar huis mag nemen. In 2016 kwam Australië als winnaar uit de bus.

Het bericht Belgen scoren hoge punten tijdens WK Zwerkbal in Firenze verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top