Vind ons op

Zita

Beautymerk redt plastic uit oceaan voor verpakkingsflesjes

Lifestyle

Beautymerk redt plastic uit oceaan voor verpakkingsflesjes

Indien we op de huidige ingeslagen weg doorgaan zal er tegen 2050 meer plastic dan vis in de oceaan vertoeven. Daar wil verzorgingsmerk Love Beauty and Planet iets aan doen. Voor de flesjes van haar nieuwe reeks producten ‘The Oceans Edition Range’ gebruikt het merk plastic afval dat op de stranden werd achtergelaten en anders in de zee zou belanden.

Terwijl oceaanplastic duidt op het plastic dat gevonden wordt in de oceaan, heeft ocean-bound plastic een andere betekenis. Het verwijst namelijk naar het plastic dat in de nabijheid van en langs de kusten, stranden en waterwegen ligt en dus waarschijnlijk in de oceaan gaat terechtkomen.

Ocean-bound plastic

Love Beauty and Planet gebruikt voor de verpakking van hun nieuwste lijn verzorgingsproducten het ocean-bound plastic dat binnen 15 km van de Taiwanese kustlijn wordt verzameld – voordat het de oceaan bereikt. De gloednieuwe Oceans Edition Range bestaat uit shampoo, conditioner, douchegel en bodylotion!

Love Beauty and Planet

Niet alleen de verpakking is milieuvriendelijk, ook de formule van de shampoo, conditioner, douchegel en bodylotion bevat ethisch verantwoord geproduceerde eucalyptus. Eucalyptus staat trouwens bekend om haar verkoelende effect. Win-win!

Het bericht Beautymerk redt plastic uit oceaan voor verpakkingsflesjes verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

To Top