HomeNieuwsLifestyleBananenschil is de nieuwste vegan vleesvervanger

Bananenschil is de nieuwste vegan vleesvervanger

Bij een bananenschil denk je waarschijnlijk meteen aan flauwe mopjes en uitglijden. Meer dan dat kan je er niet mee doen, toch? Fout. Blijkbaar kan je de schil gebruiken als vleesvervanger. En dat blijkt nog lekker te zijn ook.

Als vegetariër of veganist ben je constant op zoek naar lekkere alternatieven voor dierlijke producten. Havermelk in plaats van koemelk, veganistische kaas, bonenburgers… Maar er is nog een andere oplossing, die je hoogstwaarschijnlijk al in huis hebt. Heb je net een banaan binnengespeeld? Gooi dan zeker de schil niet weg.

Bananenschil

De veganistische blogster Melissa Copeland, ook bekend als The Stingy Vegan, kwam met een bijzonder idee op de proppen. Ze maakte een ‘pulled pork’ broodje, maar verving het varkensvlees door bananenschil. Het resultaat smaakte volgens haar noch bitter, noch banaanachtig. Haar truc? Gebruik de schil van een banaan die nog niet helemaal rijp is – de schil is dan dikker. Was de banaan vooraleer je hem opendoet en eet zoals gewoonlijk de binnenkant op. Schraap het wit uit de binnenkant van de schil en snijdt de schil zelf vervolgens in kleine reepjes. Kruiden, bakken en klaar. Haar recept is trouwens niet helemaal nieuw: in Aziatische keukens wordt de schil al veel langer gebruikt.

Het bericht Bananenschil is de nieuwste vegan vleesvervanger verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels