Vind ons op

Zita

Baby geboren in treinstel in Parijs mag gratis door lichtstad toeren tot z’n 25ste

Lifestyle

Baby geboren in treinstel in Parijs mag gratis door lichtstad toeren tot z’n 25ste

Een baby is maandagochtend aan boord van een treincoupé geboren in een station in het centrum van Parijs. Dat heeft de openbaarvervoermaatschappij RATP (Régie Autonome des Transports Parisiens) gemeld. De nieuwe wereldburger, een jongetje, mag van de transportmaatschappij tot zijn 25ste verjaardag gratis gebruik maken van het openbaar vervoer.

De vervoermaatschappij meldde via Twitter dat het verkeer tussen de metrostations Charles de Gaulle/Etoile en Nation was onderbroken, nadat een baby onverwacht het levenslicht had gezien in station Auber, een station van het Gewestelijk Expresnet. De geboorte vond plaats om 11.40 uur en legde het verkeer zo’n drie kwartier lam. Een vijftiental mensen (brandweermensen, politie, treinbegeleiders…) bood assistentie bij de geboorte.

Gratis reizen 

“Iedereen stelt het goed”, zei een woordvoerder van de vervoersmaatschappij. “De RATP feliciteert de mama en biedt de pasgeborene de mogelijkheid om gratis op het Parijse metronet te reizen gedurende 25 jaar.”

 

Het bericht Baby geboren in treinstel in Parijs mag gratis door lichtstad toeren tot z’n 25ste verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

To Top