HomeNieuwsLifestyleAcht dingen die je sowieso mist nu we geen mondmasker meer moeten...

Acht dingen die je sowieso mist nu we geen mondmasker meer moeten dragen

Code geel ging aan het begin van deze week in en zorgde voor een aantal versoepelingen. Zo hebben we het CST niet meer nodig en hoeven we op veel plaatsen geen mondmasker meer te dragen. Die laatste versoepeling brengt gemengde gevoelens met zich mee. Ongeveer twee jaar lang waren we het gewoon om ons te verschuilen achter een stukje stof, nu zijn onze mond en neus weer blootgesteld aan de wereld en dat is even aanpassen.

Gekke bekken trekken

Nu je op de meeste plekken geen mondmasker meer hoeft de dragen, laat je die gekke bekken best achterwege. Iedereen kan nu jouw vreemde gezichtsuitdrukkingen zien, dus stop met je tong uit te steken of je mond ongegeneerd open te laten.

Slechte adem

Eet je graag lookbroodjes en stinkt je mond daarna een beetje? Neem dan vanaf nu een kauwgompje mee. Met een mondmasker kon je de geur nog verbergen voor anderen, nu lukt dit niet meer. Check ook regelmatig of er nog wat eten tussen je tanden zit, de kans dat mensen het opmerken is nu een pak groter.

Playbacken

Deze situatie zullen muziekliefhebbers zeker en vast herkennen. Met een mondkapje op kon je ongestoord mee playbacken zonder dat iemand het zag. Nu zal je je een beetje moeten inhouden om niet helemaal op te gaan in je favoriete nummers.

Lippenstift

Met een masker op hoefde je geen lippenstift te dragen, niemand zag het toch. Nu is dat wel het geval. Misschien tijd om een nieuw kleurtje aan te schaffen?

Anonimiteit

Met een mondkapje aan herkennen mensen je minder snel. Soms is het heerlijk om niet aangesproken te worden in de winkel of op straat. Helaas zal je niet meer zo onherkenbaar zijn met je gezicht ontbloot.

De warmte

In de koude wintermaanden deed een mondmasker ook functie als een warmtebron. Het was als het ware een dekentje voor je gezicht. Die warmte verdwijnt nu samen met het masker, gelukkig staat de lente voor de deur.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/acht-dingen-die-je-sowieso-mist-nu-we-geen-mondmasker-meer-moeten-dragen

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels